Thursday 5 February 2009

Drop By Drop

Mire nem jó a Flickr? még tavaly ősszel keresett meg egy kanadai fiatalember a Drop By Drop (student-led initiative) egyik oszlopos tagja, James, hogy volna-e kedvem valamit - akármit - készíteni nekik. A lányok és fiúk pólók eladásából és koncertszervezésből vásárolnak víztisztító gépeket Kenyába - amennyire jól értem - így póló és koncertplakát tervezés merülhetett fel, ugye, mint lehetőség, hogy kiéljem magamat. Hát persze, hogy igent mondtam.

Nos, március közepén koncert, készülnek a tervek és a pólódizájn is változás előtt áll, ha sikerül elnyernem a tetszésüket valamely alant látható dizájnnal, akkor újabb területeket hódítottam meg. Mármint tervezésileg :)

Íme a három pólóra tervezett grafikám:








Nos, igen, tudom, hogy feltűnt a font. Arial bold kapitálisokra építkeztem.

Alapfont, minden PC-n megtalálható, szintén webes alapfont, unalmas lehet. Vagy talán nem? Szerintem nem. Legalábbis itt nem.

Tetszik a bold kapitálisok metszése, és nem tartom éppen unásig elhasználtnak sem, hiszen alig találkozunk vele, teljes valójában. A weben ezzel a fonttal szedett szövegek kb. 10-12 pixel magasak lehetnek - általában, és itt a blogon is -, ami elég, hogy semmi ne jöjjön át a finomságokból, a részletekből.

Később még jelentkezek egy rövid ismertetővel az Arial-ról. Addig is szívesen fogadok véleményeket pro és kontra.


U.i.: a Wikipedia szerint az Arial az ún. "Neo-grotesque" vagy "Transitional" vagy "Realist" elnevezésű csoportba tartozik, amit neveznek még úgy is: "anonymous sans-serif", merthogy olyan snassz (plain) a megjelenése.

2 comments:

:: nemessis :: said...

Igazad van, szerintem sincs elcsépelt betű, max. unalmas felhasználás.

Pólóra az első építkezős cseppecskék tetszenének, viszont közelebbről nehezen olvasható, ami levesz az értékéből. Viszont előnyére válik, ha messziről nézem, akkor jobban látom, közelről zavaros. Miért van leharapva a körök széle? (gondolom egy körbe szeretted volna helyezni az egészet, de nekem olyan mintha hibás lenne). De ne is halgass rám, nekem mindig az tetszik ami a többieknek nem és fordítva. (::)

Frank Béla said...

:) köszi

szerintem is az első a legjobb - mindig a legutolsó :) - és nem tudom igazán megmagyarázni a leharapott széleket.

Annyira van épp körbevágva egy körrel az egész, hogy még ne legyen sok, ami elvész, de fel lehessen ismerni a befoglaló formát. A kissebb kék körök épp ehhez a "határhoz" képest vannak el- vagy kitolva, relációba vannak állítva, van kinn és benn---

Érzésem szerint sokat dobott a dolgon, de mit tudom én?... :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails